ABOUT END-EX

Wie zijn wij?


Onze groep omvat individuen die gedreven zijn om de maatschappij mee te helpen veiliger te maken. Daarbij combineren we kennis: ervaring en de beste praktijken uit verschillende werelden: brandweer, politie & defensie. We putten uit de kennis en ervaring met omgaan van calamiteiten en noodsituaties uit de civiele maatschappij en combineren deze met de professionaliteit en specifieke operationele inzichten uit het militaire domein. Wij willen onze uiterste best doen om een antwoord te bieden aan de groeiende onveiligheid en de gevaarlijke wereldlijke situaties waarin hulpverleners kunnen verzeilt geraken, al dan niet professioneel gebonden. 


Op vraag van het Federaal Kenniscentrum voor de Civiele Veiligheid (KCCE) ontwikkelden wij 2 cursussen specifiek voor de brandweer: de cursus TECC (Tactical Emergency Casualty Care) en de cursus 'Terror Awareness' waarmee cursisten de gevaren leren te herkennen bij een terroristische aanslag. 


In 2017 werkten we een nieuwe doctrine uit voor de brandweer dat aanleiding gaf tot de vorming van een nieuwe specialiteit: het CET (Casualty Extration Team). Het CET is specifiek opgeleid om slachtoffers van een terreuraanslag vanuit een gevaarlijke zone te evacueren en eerste dringende zorgen toe te dienen in nauwe coördinatie en beveiliging door de interveniërende politiediensten.